Snygga kontorsstolar för nyrenoverade kontor

Nyrenoverat kontoret? I behov av nya kontorsstolar som matchar det nyrenoverade kontoret? Läs då vidare i detta inlägg så kommer du snart att se att kontorsstolar kommer i alla olika passformer och oavsett hur det nya kontoret ser ut så finns det säkerligen kontorsstolar att införskaffa som väldigt bra matchar det nya kontoret du nu befinner dig i.

Var kan man hitta kontorsstolar?

Kontorsstolar kan man hitta i nästan alla möbelbutiker. Man kan även söka efter ens drömstol online för att sedan gå till butik och köpa den fysiska stolen. Några populära möbelbutiker som idag säljer kontorsstolar är:

  • Ikea
  • Mio
  • Jysk
  • Jula
  • …m.fl

Gamingstolar

GamingstolarÄr man en s.k gamer så kanske en gamingstol är att föredra. Gamingstolar passar även bra till kontor och kontorsysslor, men anledningen till att de heter gamingstolar och inte kontorsstolar är pga den bekvämliga aspekten de erbjuder. Gamingstolar brukar gunga lite mer än vanliga kontorstolar. De brukar inte se lika bra ut rent estetiskt, men är oerhört bekväma att sitta i.

Gamingstolar brukar även ta hänsyn till långa sittider. Stolarna är utformade på ett sätt så att man kan sitta på de i flera timmar utan att få ont i ryggen eller dylika symptom. Just därför är bekvämligheten viktigast när det kommer till dessa typer av stolar.

Kontorsstolar

KontorsstolKontorsstolar är inte lika bekväma som de tidigare nämnda gamingstolarna dock så ser de mycket bättre ut. Tanken bakom just kontorsstolar är att man inte kommer att sitta på de längre än några timmar — till skillnad från gamingstolar som avser människan sitta på stolen hela dagar.

Kontorsstolar är inte lika bekväma som gamingstolar, men de är mycket mer presentabla, ser mer professionella ut och passar in på ditt kontor mycket bättre.

Typen av kontor spelar en väldigt stor roll när man väljer kontorsstol. Är det i ett professionellt miljö man önskar arbeta i? Eller en mer avslappnad s.k indie-miljö? Typen av kontor varierar och kontor för t ex juristbyråer eller dylika kontor behöver stolar som passar in i den professionella miljön lite mer, medan kontor för t ex nyhetsbyråer eller spelutvecklare inte behöver satsa på professionalismen lika mycket och mer värderar bekvämlighet och miljö över presentation.

Är man spelutvecklare så kommer man att sitta på stolen i flera timmar sträck. Man kommer inte att röra på sig lika mycket och behöver således en stol som kan luta sig bakåt mer än en traditionell kontorsstol, för att kunna variera och anpassa sittformen lite under dagen.

Engagerar man sig i valutahandel till exempel och arbetar i en tradingfirma så kanske man inte sitter lika ofta och istället står upp eller pratar i telefon mer. Stolar är i den miljön inte lika viktiga och presentation är viktigare än bekvämligheter — då är kontorsstolar lite viktigare än vanliga gamingstolar.

Att välja rätt stol

Man gör bäst i att först veta vilken verksamhet man arbetar i och vad som är viktigast, arbetarnas bekvämlighet eller kontorets presentation. Kommer arbetarna att sitta i långa timmar? Är ditt kontors presentation viktigt? Kommer kunder att besöka ditt kontor ofta och det därför behöver att se renare ut än bekvämt? Det är viktigt att tänka på detta innan man börjar inreda kontoret, det är i slutändan detta som avgör vilken typ av kontorsstol man bör köpa åt det nya kontoret.